Biografija

Ivana Radovniković je rođena 15.12.1985. godine u Zadru i za sebe kaže kako se pjevanjem bavi oduvijek. Već kao osmogodišnjakinja nastupala je na dječjim festivalima a tijekom osnovne i srednje škole sa grupom svojih vršnjaka osnovala je svoj prvi band te su tada su počeli i njeni prvi nastupi. Uz obrade ali i vlastite pjesme stekla je prva iskustva na pozornici pred publikom.

Prvu priliku za ozbiljnu glazbenu karijeru  dobila je sa sedamnaest godina 2004. godine nakon sudjelovala u prvom hrvatskom glazbenom showu ‘Story Super Nova Music Talents’. Potpisala je ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom ‘Croatia Records’, gdje je upoznala svoj autorski tim koji je uz nju i danas, na čelu s tekstopiscima D. Brzoja i Đ. Zifra. Te iste godine je prvi put nastupila na ‘Melodijama Jadrana’ osvojivši 2. nagradu publike sa svojom prvom pjesmom ‘Moj si anđeo’ za koju je snimljen njen prvi video spot, prema kojoj je nazvan i prvi album a pjesma je postala nositeljica humanitarne akcije ‘Nova snaga se rađa’ za djecu sa cerebralnom paralizom. U međuvremenu, nakon završene gimnazije u Zadru, upisala je Politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu na kojem je diplomirala.

Ivanine pjesme i izvedbe su nagrađivane mnogim glazbenim priznanjima, od kojih treba izdvojiti nagradu za najbolju interpretaciju s pjesmom ‘Sad kad nisam jedina’ kao i brojna sudjelovanja na Dori, Runjićevim večerima, Splitskom, Zadarskom, CMC festivalu itd…

2006. godine izlazi album ‘Tragovi Božića’ koji se sastoji od obrada stranih božićnih hitova kao što su ‘Santa Claus is Cming to Town’, ‘Have Yourself a Merry Little Christmas’ itd.. Promijena u zvuku koji koketira sa swingom i bluesom osjetila se i na novom autorskom albumu ‘Café’ (2008.) za koji je najavni singl bila pjesma ‘Samo probaj’ s kojom se Ivana predstavila na Dori 2007. godine a koja je svoj uspjeh postigla na domaćim i stranim top-ljestvicama (engl. ‘Dare to love me’) vrteći se u preko 110 država do danas. Pjesma je također proglašena predstavnicom Hrvatske na OGAE contestu fanova Eurosonga.

Pjesme s albuma ‘Café’ kao što su istoimena ‘Café’,'Jer voliš me’,duet s Kristijanom Beluhanom ‘Kada me poljubiš’ te suradnja s klapom Kampanel na pjesmi ‘Škafetin’ bile su u samom vrhu top ljestvica. U međuvremenu, Ivana je pokrenula ‘Ciklus glazbenih večeri u kazalištu Mala scena’ koje su bile rasprodane čitavu sezonu a na njima je ugostila brojne kolege s glazbene scene kao što su Jacques Houdek, Ivana Kindl itd.. Uz koncertne aktivnosti Ivana je svakodnevno prisutna na radio valovima hrvatskih radio postaja, a spotovi joj se emitiraju na javnoj i svim komercijalnim televizijama. Uključena je u mnoge glazbene, kulturne i obrazovne projekte te je čest gost različitih televizijskih i radijskih emisija.

Aktualni singl koji je ujedino i najava novog materijala, ‘Danas igraš sam’ je punih pola godine vladao top ljestvicama te je čak proglašen hitom ljeta na radio postaji u Švedskoj. Krajem 2011. godine Ivana se uključila u zajednički glazbeni projekt ’4 Ladies’ s još tri vrhunska vokala (Ivana Kindl, Maja Vučić i Branka Delić) s kojima je osim koncertne ostvarila i prigodnu glazbenu suradnju s pjesmom ‘Sretan Božić’.
Također, Ivana je napravila i jedan izlet u hip-hop vode u suradnji s Ludinom na pjesmi ‘Odlazim zbog ljubavi’.

Nakon potpisivanja s Dallas Recordsom, Ivana počinje rad na novom albumu, a singl koji je premijerno najavio ovu novu suradnju je ”Tako rijetko si tu” koji je punih 8 tjedana vladao nacionalnom top listom, od čega je čak puna 3 tjedna držao prvo mjesto.

Leave a Reply